lifestyle-interior tapijt

Als je aan tapijt denkt dan denk je aan; zacht, comfort, warmte, kleur, maar ook aan stofzuigen en vieze voeten. Positieve en minder positieve punten die ook bij de consument spelen bij het overwegen om voor tapijt te kiezen of juist een harde vloer. Waar in de vorige eeuw de hele woning met tapijt gestoffeerd werd, beperkt zich dat tegenwoordig meer tot de trap en eerste verdieping.

De pluspunten van tapijt

Toch komt tapijt weer langzaam in opmars. Door de ruime keuze in kleur en uitstraling, maar ook omdat tapijt en vloerverwarming goed samen gaan. Bij vloerverwarming is het van belang dat de gekozen vloer de aangevoerde warmte vanuit de vloerverwarming voldoende snel afgeeft aan de ruimte erboven. Voor optimaal gebruik van de warmte zou het leggen van het tapijt (als de basisvloer dat toelaat) zonder ondervloer gelegd moeten worden. De meeste tapijt items hebben een lage Rc (Rm) waarde en zijn daardoor goed warmte doorlatend. Tevens houdt tapijt de warmte langer vast door de luchtmassa die door tussen de polen blijft hangen. Iets dat bij vinyl of PVC niet gebeurd.

Eigenschappen tapijt

Een andere eigenschap dat geen enkel ander type vloer heeft, is de verbetering van de akoestiek in een ruimte plus de eigenschap dat er geen contactgeluiden zijn. Een galm of andere ongewenste geluiden dat via het plafond, vloer of wanden wordt gereflecteerd, hebben de meeste mensen liever niet. Ook het geklik en getik van hakken en hondenpootjes zal bij tapijt niet te horen zijn. Door verschillende manieren is een akoestisch probleem te verhelpen zoals volumineuze gordijnen, stoffen bekleding bij bank en stoelen en het toevoegen van planten in een ruimte. Door te kiezen voor tapijt in plaats van een harde vloer pak je het probleem meteen grondig aan. Een woonruimte voorzien van tapijt reduceert geluid enorm. Tapijt heeft dus niet alleen een warme uitstraling maar maakt een ruimte echt behaaglijk en zorgt voor optimaal geluid en werkt geluiddempend.

De trap als eyecatcher!

Bij ieder interieurprogramma op televisie wordt tegenwoordig de hal bijna standaard meegenomen in het ‘restyle’ traject, hierbij hoort dan uiteraard de trap. Eén van de

Lees meer »

Pagina's

Wij gingen u voor

Onze tapijt merken

Lano logo

Lano produceert zowel kamerbreed tapijt, karpetten, als synthetisch gras. Productietechnisch omvat het gamma naast geweven Wilton en Axminster tapijt ook getuft tapijt voor zowel de residentiële als de hospitality markt.

Interface logo

Interface is wereldleider op het gebied van modulaire vloerbedekking en levert een geïntegreerde collectie van tapijttegels en veerkrachtige vloerbedekking, die bestaat uit luxe vinyltegels (LVT) en nora® rubber vloerbedekking.

Interface
Edel Group logo

Edel Carpets is een moderne Nederlandse tapijtproducent. Ontwikkeling, productie en verkoop gebeurt allemaal in eigen huis. De tapijtcollectie bestaat uit onderscheidende synthetische en wollen tapijten voor het midden/hoog segment. De collectie van Edel is verkrijgbaar bij de betere woonspecialist.

Edel Group
lifestyle logo

De juiste vloer voor de juiste ruimte. Onze lifestyle-interior collectie bestaat uit verschillende soorten vloeren. PVC, vinyl en laminaat zijn momenteel de bekendste type vloeren. Al deze type vloeren leveren wij met 10 jaar garantie.

lifestyle-interior