lifestyle-interior tapijt

Tapijt staat voor zacht, behaaglijk, warmte en kleur. Headlam biedt fraaie collecties in diverse kleuren, dessins en structuren. Voor woningen maar ook voor projecten zoals scholen, kantoren, hotels en zorginstellingen. Tapijt biedt vele voordelen!

De pluspunten van tapijt

Tapijt en vloerverwarming gaan heel goed samen. Bij vloerverwarming is het van belang dat de gekozen vloer de aangevoerde warmte vanuit de vloerverwarming voldoende snel afgeeft aan de ruimte erboven. Voor optimaal gebruik van de warmte zou het leggen van het tapijt - als de basisvloer dat toelaat - zonder ondervloer gelegd moeten worden. De meeste tapijten hebben een lage Rc (Rm) waarde en zijn daardoor goed warmte doorlatend. Ook houdt tapijt de warmte langer vast door de luchtmassa die door tussen de polen blijft hangen. Iets dat bij vinyl of PVC niet gebeurt. Daarnaast is het onderhoud heel eenvoudig.

Optimale akoestiek

Tapijt heeft als geen ander de eigenschap dat het de akoestiek verbetert en dat er geen contactgeluiden zijn. Geen galm of reflecterende geluiden via het plafond, vloer of wanden of geklik en getik van hakken en hondenpootjes.

Tapijt reduceert geluid enorm. De akoestiek in een ruimte is verder snel te optimaliseren door volumineuze gordijnen, stoffen meubilair en planten.

Onze tapijtmerken