De juiste ondervloer voor iedere vloer

De winter staat voor de deur en je zult waarschijnlijk van de consumenten steeds vaker de vraag krijgen; “Met welke ondervloer houden wij de warmte in ons huis?”. Maar ook vragen over vloerverwarming zoals; “Wat is de juiste ondervloer in combinatie met vloerverwarming”. Twee vragen met een totaal verschillend antwoord. Daarom dit keer een nieuwsbrief waarin wij een aantal onderwerpen uitlichten met betrekking tot ondervloeren. 

Het assortiment ondervloeren dat wij bieden is zeer uitgebreid. Wij werken samen met twee top leveranciers op het gebied van ondervloeren; Estillon en Unifloor. Beide leveranciers hebben alle kennis in huis over de juiste toepassingen. Zij bieden beide op hun website uitgebreide informatie om tot de juiste keuze te komen. Twijfel je bij een advies aan jouw klant? Onze vertegenwoordigers bieden graag de technische adviezen die nodig zijn. 

TIP! Een algemene tip. Laat iedere type vloer ALTIJD acclimatiseren voor installatie. Dus niet alleen bij de dalende temperaturen in de winter!  

CHECKLIST Vloerverwarming: Elektrisch of water gedragen?

Een vloer met vloerverwarming zorgt voor optimaal comfort! Om ook optimaal van deze warmte te kunnen genieten is het belangrijk om het juiste type ondervloer te adviseren. Een checklist is dan van belang.

  • Welke type vloerverwarming ligt er? Water gedragen of elektrisch.
  • Bij water gedragen; liggen de slangen in de dekvloer mee verwerkt of worden deze in de dekvloer gefreesd? 
  • Welke van de drie typen elektrische vloerverwarming is aanwezig?
  • Ligt er een goede stabiele en isolerende ondervloer onder het elektrische systeem?

 Als op al deze vragen het antwoord bekend is kan de keuze voor ondervloer gemaakt worden.

Vloerverwarming? Lage R-waarde noodzakelijk!

De warmteweerstand van vloeren en ondervloeren wordt uitgedrukt in een zogenaamde R-waarde. Hoe lager de R-waarde, hoe gemakkelijker warmte door een materiaal heen komt. De R-waardes van ondervloeren en vloeren zijn vaak eenvoudig te vinden op de stalen of online. Voor de berekening van de totale R-waarde kunnen deze gewoon bij elkaar opgeteld worden.

Wordt de R-waarde hoger dan is geadviseerd, dan kan dit consequenties hebben voor de opwarmtijd en stabiliteit/kwaliteit van de vloer en is het aan te raden een andere combinatie te kiezen.

TIP 2!: Zowel voor- als na het leggen van een PVCvloer dient er altijd een ‘opstook protocool’ toegepast te worden. Tijdens plaatsing dient de thermostaat minimaal 24 uur uit te zijn en na plaatsing van de vloer dient  het ‘opstook protocool’ opnieuw gedaan te worden!

Houd de warmte in huis. Thermisch isolerend

Geen vloerverwarming maar wel de warmte in huis houden? Dan kun je het beste een warmte isolerende ondervloer adviseren, deze zorgt dat de warmte lekker binnen blijft, ideaal! De meeste ondervloeren voor tapijt bevatten ten behoeve van het comfort veel lucht, een natuurlijke isolator. 

Laminaat en PVC klik
Isolerende ondervloeren hebben juist een hoge R-waarde en zijn daarom het meest geschikt om optimaal de warmte vast te houden en kou tegen te houden.

  • Voor laminaat adviseren wij een dik gewafeld rubber of een PU kwaliteit zoals de Black Square, een 5mm XPS plaat van Estillon. 
  • Van Unifloor de Heat-Blok®, dit is een isolerende ondervloer die warmteverlies tegen gaat bij koude ondergronden en tevens toe te passen is bij klik PVC.
  • De Floorfixx Regular van Estillon is tevens goed toepasbaar bij klik PVC.
  • Binnen de collectie van Unifloor biedt de Jumpax®  Family ondervloeren diverse thermo isolerende typen met verschillende toepassings mogelijkheden. 

PVC Dryback
Floorfixx Optimum van Estillon is dé ondervloer voor PVC Dryback. Installeer PVC vloeren snel, schoon en zonder gebruik van traditionele lijm! Floorfixx Optimum is een systeemvloer met een unieke zelfklevende laag, hierdoor is traditionele lijm niet meer nodig. De handige lip-las verbinding zorgt voor een snelle en efficiëntie installatie.
De vloer is direct belastbaar, er hoeft dus geen rekening gehouden te worden met wacht- en droogtijden.

Jumpax® Classic lichten wij graag even uit als egaliserende en contactgeluidreducerende ondervloer speciaal voor directe verlijming van bijvoorbeeld PVC. Jumpax® Classic, ook wel Dual Original genoemd, is een revolutionair en gecertificeerd ondervloersysteem  speciaal bestemd voor directe verlijming van o.a. PVC stroken. Het bestaat uit een onder- en bovenplaat die door middel van een interactieve lijm met elkaar verbonden worden. De polystyreen schuimlaag (voorzien van een aluminium film) zorgt ervoor dat u oneffenheden tot 3 mm kunt uitvlakken. 

De recyclebare ondervloer!

Estillon Renu en Best Base
Ook bij een productgroep als ondervloeren blijkt duurzaamheid een hot topic. In een wereld waarin grondstoffen niet onbeperkt zijn. Is recycling onmisbaar. Hoe meer we maken van oude grondstoffen, hoe minder nieuwe grondstoffen we nodig hebben. De Best Base® collectie is een ondertapijten range die gemaakt wordt van een 100% gerecyclede mix van hoogwaardig schoon gerecycled polyurethaan schuim. Dit materiaal garandeert een stabiele, duurzame installatie.

Het materiaal is makkelijk verwerkbaar en heeft een zeer hoog indruk herstellend vermogen.
Onlangs lanceerde Estillon Renu® 6 mm, een verantwoord en recyclebaar ondertapijt. Renu® is gemaakt van 98% gerecyclede materialen en is zelf 100% recyclebaar. 

Unifloor FSC/ PEFC gecertificeerd.
Eind 2020 maakte Unifloor al bekend dat zij vanaf het nieuwe jaar FSC/PEFC gecertificeerd zijn. Dit geldt voor het gehele Jumpax® en Marathon® assortiment. Een nieuwe stap naar een duurzaam en verantwoord productassortiment dat aansluit bij de behoeften van de consument.

Uitgebreide informatie online

Wij werken samen met twee top leveranciers op het gebied van ondervloeren; Estillon en Unifloor. Beide leveranciers hebben alle kennis in huis over de juiste toepassingen. Zij bieden beide op hun website uitgebreide informatie van hun product range, ook biedt Unifloor een eenvoudig vloerkeuze menu om tot de juiste keuze te komen. Klik hieronder voor nog meer informatie over hun ondervloeren.

Deel :

Twitter
WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Altijd up to date van ons laatste nieuws? Schrijf je dan hier in. 

Meer nieuws

Headlam lanceert trendkleur voor 2024!

‘Forest Glow’ voor een stijlvol interieur Terwijl Histor, Flexa en andere toonaangevende merken hun trendkleuren voor 2024 bekend maakten, waren wij druk bezig met het

Nieuw Shepherd Collection!

Wat een geweldige nieuwe collectie vloerkleden hebben we! De Shepherd Collection is werkelijk prachtig en biedt een scala aan verschillende structuren en materialen om uit