Dé trends voor 2023!

Het kan je niet ontgaan zijn, Duurzaam is momenteel DE trend! Een heel belangrijke trend! Niet alleen in de modewereld, maar ook in het interieur is het streven naar circulariteit een must. Wij volgen altijd verschillende trendwatchers op de voet, o.a. Lideweij Edelkoort, Hilde Francq, ook de trends die bekendgemaakt worden op vakbeurs Heimtextil. Voor het seizoen ’23/’24 presenteert toekomstonderzoeksbureau FranklinTill (Groot-Brittannië) de ontwerpprognoses voor 23/24 op Heimtextil. Met de titel ‘Textiles Matter’ zetten zij op vakbeurs Heimtextil de maatstaf voor de toekomstgerichte en duurzame textielinrichting van morgen. Vier mooi thema’s die passen bij de motivatie om te pleiten voor een schoner, groener en meer planeetvriendelijke textiel- en interieurindustrie.

Make and Remake

De naam zegt het al, dit is een thema wat de transformatie van gebruikte en overgebleven materialen verandert in prachtige producten. Ontwerpers creëren creatieve toepassingen om deze materialen opnieuw te gebruiken. Technieken zoals overdrukken, collages en patchwork zorgen voor een vrolijke mix van kleur, print en patroon. Deze trend ‘Make and Remake’ heeft een vrolijke en energieke aantrekkingskracht.

Hieronder zie je in een collage het thema samengevat. Bij dit thema past onze nieuwste gordijnstof Missoni perfect!

Continuous

Ook hierbij zegt het woord van het thema de trend! Het materiaal wordt keer op keer gerecycled tot nieuwe producten. Oftewel zero-waste! Producten die zo worden ontworpen dat de kwaliteit blijft behouden. Deze trend is vooral praktisch, ingetogen en tijdloos.

Dit thema is samengevat in een collage. Bij dit thema past heel erg goed ons vloerkleed Metrix.

From Earth

Het thema From Earth heeft respect voor materialen uit de natuur. Ontwerpers zoeken potentiële natuurlijke producten, waarbij de warmte en zachtheid van organische materialen zorgen voor een mooi effect! De bestaande schoonheid van deze materialen worden benadrukt. Ruwe afwerkingen hebben de voorkeur.

Dit thema geeft ecologische, aardse esthetiek een nieuwe levendigheid. Deze aardse kleuren zitten bijvoorbeeld in onze nieuwste gordijnstof Color Vibes

Nature Engineered

In deze trend staan verschillende technieken centraal. Technieken om ze tot verfijnde, slimme en functionele materialen te maken. Strakke lijnen en vormen ontbreken niet. Ook in dit thema staat duurzaamheid voorop. Van begin tot het einde moet het product duurzaam zijn. Van inkoop tot aan het einde van de levensduur.

Een van natuurlijke materialen die ontworpen is met een techniek is kokos! Daarom matchen onze kokos schoonloopmatten perfect bij dit thema.

Deel :

Twitter
WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Altijd up to date van ons laatste nieuws? Schrijf je dan hier in. 

Meer nieuws