De woonmaand is gestart! Weet jij wat de trendkleuren zijn?

De maand waarin de herfst echt zijn intrede heeft gedaan en het leven zich weer voornamelijk binnen af gaat spelen. De warmte buiten is voorbij, tijd om het interieur een warme uitstraling te geven. De eerste interieur kleuren van 2022 zijn bekend gemaakt door Flexa en Histor. Kortom, de start van het woonseizoen is gemaakt. Zijn jullie er klaar voor?  

Wij laten je graag ook de trends in kleuren zien die wij afgelopen maanden op beurzen hebben gespot. 

Flexa – Bright Skies

Flexa heeft afgelopen maand haar kleur van het jaar bekend gemaakt. Wellicht had je dit al gehoord? Het is de kleur Bright Skies! Deze kleur van Flexa staat prachtig in een licht interieur. Het matcht perfect met materialen zoals een lichte laminaat of PVC vloer voor de juiste Scandi sfeer. Met gordijnen in de kleur Bright Skies creëer je de koele rustgevende uitstraling in huis. In onze nieuwste Eco Friendly Fabrics collectie vind je deze Flexa kleur bij 5 van de 9 items. Zowel binnen de jacquard items als de transparanten.   

Ben je iets meer van een interieur met pit? In het kleurpallet #workshop van Flexa vind je wat fellere kleuren terug. Kies dan voor een combinatie van deze fellere kleuren als accent in accessoires en meubels in combinatie met de kleur van het jaar, Bright Skies als gordijn.

Histor – Olive Sprig

De kleur die Histor lanceerde heet Olive Sprig (nee, het is geen type fout, het is geen Spring maar Sprig). Olive Sprig is een flexibele grijsgroen die staat voor groei en de veerkracht van de natuur. Het is een ontspannende kleur en zorgt voor een organische levendigheid.
Wil je de kleur Olive Sprig gebruiken in de slaapkamer? Dan matcht die muurkleur perfect bij een donkergrijs tapijt. Tapijt zorgt voor een comfortabel gevoel en is ook nog eens goed voor de akoestiek.
De kleur rosemary green van Marmoleum Love Life Reflect past perfect bij de trend Olive Sprig. De vloeren van Forbo zorgen dat mensen op een prettige manier met elkaar kunnen wonen, werken en verblijven. Makkelijk in onderhoud en daardoor leefbaar. Forbo creëert een gezonde ruimte binnen en draagt bij aan een duurzame wereld buiten.

Trend color Spice & Spicy

De trend die wij gespot hebben zijn de Spicy kleuren. Vorige jaar kwamen de kruiden kleuren in warme geel- en oranje/ curry tinten steeds meer in beeld. Kleuren vertaald uit de koper trend.

De nieuwe trend is ietsje warmer, de echte spicy rood en donker oranje tinten komen in opmars. Perfect te combineren met een mooie houtlook vloer in donker eik. Of juist iets milder in kleur zoals gecombineerd met de COREtec Essentials in kleur Waterton Lakes Oak 04, te zien in deze afbeelding.

De natuur speelt steeds meer een rol in het interieur. De aardse warme kleuren zijn niet alleen te zien in accessoires, maar ook in tapijt en de PVC en laminaat vloeren. Let Nature Inspire You!

Blogs lifestyle-interior

Iedere maand plaatsen wij nieuwe blogs op onze website lifestyle-interior.nl. Deze blogs zijn te vinden op de pagina Tips & inspiratie. De onderwerpen variëren van trends in stijl en kleur, tot technische weetjes over producten van ons.

Vind je onze teksten leuk en pakkend? Wij hebben er geen bezwaar tegen als je deze met een linkje plaatst op jouw website of socials! Ook de afbeeldingen die er bij staan zijn te gebruiken, dan hou je het plaatje mooi compleet. Je kunt onze blogs eenvoudig delen via de Facebook, WhatsApp en Email buttons onderaan ieder blog.

Deel :

Twitter
WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Altijd up to date van ons laatste nieuws? Schrijf je dan hier in. 

Meer nieuws

Mart Visser in beeld!

Wij hebben Mart Visser een aantal prangende vragen voorgelegd. Vragen zoals; waar haal jij je inspiratie vandaan? Online of offline? Heb je een tip voor

Wij staan op Incoda!

Wij zijn druk met de voorbereidingen voor de Interieur Collectie dagen beurs. Op 11, 12 en 13 september kun je ons vinden op stand 110.