F. Ball lanceert next generation egaliseermiddel

F. Ball, Britse fabrikant van egalines en vloerlijmen lanceert de laatste aanwinst in het assortiment hoogwaardige egaliseermiddelen, Stopgap 1500 AquaPro.

Stopgap 1500 AquaPro is ontwikkeld volgens de laatste technologie, de volgende generatie met water te mengen egaliseermiddelen. De nieuwe innovatie kan direct op oude lijmresten worden aangebracht, waaronder bitumen, fixatie voor tapijttegels en keramische tegels, waardoor mechanische voorbereiding niet meer nodig is. Omdat ook vooraf primeren niet nodig is biedt Stopgap 1500 AquaPro een geweldige besparing van zowel tijd als geld. Met zijn snelafbindende en sneldrogende eigenschappen is de egalisatie al in 60 minuten beloopbaar en al na 4 uur te stofferen.

Stopgap 1500 AquaPro is ideaal voor gebruik op diverse typen ondergrond, zoals zand/cement dekvloer, beton, granito, terrazzo, asfalt, staal, oude asbesthoudende vinyltegels, epoxy- en polyurethaanharsen, keramische- en natuurtegels, alsook Stopgap vochtschermen.

De nieuwe egaline is bovendien vocht-tolerant en daarmee geschikt voor vochtige ondervloeren voordat een vochtscherm wordt aangebracht. Bij grove of ongelijke dekvloeren kan na het aanbrengen van een vloeibaar vochtscherm plasvorming ontstaan door de golvingen in het vloeroppervlak, waardoor meer vochtscherm moet worden aangebracht om volledige dekking te bereiken. Vantevoren de vochtige ondervloer egaliseren met Stopgap 1500 AquaPro voorkomt deze extra kosten.  

Verder zorgt de proteïnevrije formulering dat het product ook te verwerken is in biologisch gevoelige omgevingen, zoals ziekenhuizen, laboratoria. En doordat de vloerinstallatie snel kan plaatsvinden kunnen aanliggende ruimtes gewoon in gebruik blijven.

Over de lancering van nieuwe Stopgap 1500 AquaPro zegt Darren Kenyon, sales director bij F. Ball: “Ontwikkelingen in de cement-technologie bieden ons de mogelijkheid ons assortiment hoogwaardige en gespecialiseerde egaliseermiddelen uit te breiden. Zo kunnen vloerenexperts de juiste egaline kiezen voor een specifieke vloerinstallatie. Bijvoorbeeld waar binnen strakke deadlines moet worden gewerkt, of waar oude lijmresten aanwezig zijn.”

Stopgap 1500 AquaPro is verkrijgbaar in zakken van 20 kg, die bij een laagdikte van 2-3 mm een dekking bereiken van circa 5 m².

Deel :

Twitter
WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Altijd up to date van ons laatste nieuws? Schrijf je dan hier in. 

Meer nieuws

Nieuwe gordijnstoffen 2024!

14 nieuwe gordijnstoffen Een nieuw jaar betekent nieuwe gordijnstoffen en collecties. 2024, The year of Elegant Touch. We trappen het jaar af met maar liefst

Natural Life 304

Natural Life, nu ook in dryback variant!

Ontdek de voordelen van Natural Life vloeren Onze Natural Life, dé next level PVC vloeren, nu ook verkrijgbaar in een dryback variant! Dezelfde vertrouwde kleuren

Pop of Colour 2024

De trends van 2024!

Deze trends van 2024 mag je niet missen! Als we praten over interieur in 2024, zie je veel combinaties van duurzame materialen en innovatieve technologieën.