Gordijnatelier Van der Lelie & WoonTotaal. De perfecte match!

Gordijnatelier Van der Lelie is al enkele jaren onze vaste partner voor het confectioneren van onze stoffen. De werkwijze bij hen is een combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne automatisering. Zij werken met een traditioneel machinepark met zo min mogelijk hulpmiddelen, waarbij jarenlange ervaring en gevoel de leidraad zijn. Daarentegen worden orders digitaal verwerkt. Naast het grootschalige atelier in Roemenië heeft Van der Lelie een atelier in Nederland dat is ingericht op snelheid en exclusiviteit.

Afgelopen week bracht het salesteam gordijnen een bezoek aan het nieuwe pand van Gordijnatelier Van der Lelie waar zij in oktober 2022 naar verhuisd zijn. Tijdens de rondleiding in het splinternieuwe pand kregen zij een blik achter de schermen. De klantenservice met geautomatiseerde orderintake, de expeditie met eigen wagenpark en uiteraard het het moderne atelier.

Confectie tips & adviezen

Na de rondleiding volgde een training van Sjoerd Van der Lelie over de laatste nieuwtjes op gebied van confectie. Met name onderwerpen als ‘Mesh’ stoffen, Wave gordijnen, vouwgordijnen en motorisatie kwamen aan bod. Ook de belangrijkheid van stofkennis werd besproken, want niet alle stoffen zijn geschikt voor alle type confectie. Kijk goed naar wat wel en niet mogelijk is. Neem bijvoorbeeld de Mesh stoffen, deze adviseren wij altijd stotend of slepend te laten confectioneren! 

De trend van open geweven stoffen, zoals o.a. onze Basic Instinct, Dress to Kill en Excite blijft groeien. De revival van de 70’s, een tikkeltje nostalgie. Stoffen met een decoratieve uitstraling die ook op een decoratieve manier geconfectioneerd mogen worden.
Bij deze open geweven stoffen heeft een slepende of stotende confectie niet alleen een decoratieve functie, het is noodzakelijk vanwege de losse weving en rek die soms op stoffen zit. Zwevende confectie wordt hier daarom niet geadviseerd.
Lees hier meer confectie adviezen en diverse tips.

 

WoonTotaal!

De jarenlange ervaring van Van der Lelie, plus het bestelgemak via het online atelierprogramma WoonTotaal zijn de perfecte match.  Hiermee bieden wij de mogelijkheid om op eenvoudige wijze ook geconfectioneerde gordijnen te kunnen bestellen.

Tijdens de training kwam ook WoonTotaal kort aan bod. WoonTotaal by Headlam is het bekende en succesvolle software pakket voor de invoer en verwerking van confectieorders in onze sector. Het pakket is volledig web-based, waardoor het overal ter wereld en 24/7 benaderbaar is. WoonTotaal berekent exact de benodigde raambekleding inclusief banenplan en confectie, dat daarna door gordijnatelier Van der Lelie gemaakt wordt.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van WoonTotaal? Neem dan contact op met uw vertegenwoordiger

Deel :

Twitter
WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Altijd up to date van ons laatste nieuws? Schrijf je dan hier in. 

Meer nieuws

Desert (50 LVP 805)

Unieke acties voor onze COREtec-dealers!

Ontek nu de diverse lopende acties van COREtec die interessant zijn voor jou als COREtec-dealer. Profiteer nu van de eindejaarsdeals, verzamel Bol.com-vouchers en maak kans

Stopgap 1600

Nieuwste generatie egaliseermiddel van F.Ball

F.Ball introduceert Stopgap 1600: nieuwste generatie egaliseermiddel Dit geavanceerde product is ontwikkeld met behulp van de nieuwste technologie en vertegenwoordigt de volgende stap in vloeregalisatie,

Headlam lanceert trendkleur voor 2024!

‘Forest Glow’ voor een stijlvol interieur Terwijl Histor, Flexa en andere toonaangevende merken hun trendkleuren voor 2024 bekend maakten, waren wij druk bezig met het