Headlam, leverancier van meer dan 5 merken PVC!

Een collectie met zoveel keuze aan PVC vloeren, daar zijn wij zeker trots op! De PVC vloer blijft de trend van Nu, niet alleen vanwege de vele praktische voordelen maar ook vanwege de vele mogelijkheden in dessins. Laminaat blijft in verkoop de meeste meters maken maar de vraag naar de PVC stroken vloer blijft groeien. 

De PVC vloer heeft qua technische ontwikkelingen afgelopen decennia een enorme groei doorgemaakt. Het eerste type PVC vloer dat op de markt kwam was eind vorige eeuw. Bij ons was dit het item Colonia, een soepele dryback PVC stroken vloer. Helaas was toen nog duidelijk te merken dat het product PVC vloeren ‘an sich’ nog in de kinderschoenen stond. De toplaag was nog niet van dien aard dat scuffing strepen voorkomen konden worden, omdat de PU coating nog niet optimaal bleek.

Nu, ruim twintig jaar later, is de PVC stroken vloer als product niet meer weg te denken uit de markt. Diverse merken hebben een eigen collectie gelanceerd en inmiddels uitgebreid met zowel dryback als klik varianten. De soepele klik variant maakte plaats voor de Rigid versie, een uniek product was geboren!

Als Headlam bieden wij inmiddels een breed aanbod in PVC vloeren. Naast onze huislijn lifestyle-interior PVC bieden wij ook de collecties van de merken;

  • COREtec®
  • Forbo®
  • Gerflor®
  • Quick Step®
  • Tarkett®.

Gerenommeerde merken met een ruime keuze in dessins en type PVC vloeren. Nagenoeg alle merken hebben hun assortiment dryback PVC uitgebreid met een klik variant. Ieder merk met zijn eigen specifieke kenmerken en type vloer voor eindgebruik.

De ‘look’ van een echte houten vloer!

Mat, matter matst, dat is waar momenteel naar gestreefd wordt. Na het visgraat dessin en de Hongaarse punt is dit een ontwikkeling die voor volgend jaar als noviteit in de spotlights zal staan. Een mooie houtlook vloer, niet van echt te onderscheiden, maar wel de pluspunten van de PVC vloer.

De PVC stroken vloer met niet alleen optisch een nerf, maar ook een echt voelbare houtstructuur. Dit in combinatie met een toplaag die een extreem matte uitstraling heeft, dat samen zou zorgen voor de ultieme PVC vloer. Een vloer die wij hopelijk snel aan onze PVC collectie toe mogen voegen.   

De juiste ondervloer voor de PVC dryback vloer.

In onze nieuwsbrief van vorige week (klik hier om deze in geheel te lezen) kwam het onderwerp Ondervloeren al aan bod. Wij lichten hier graag nog even een advies voor een ondervloer voor PVC dryback vloeren uit.

Floorfixx Optimum van Estillon is dé ondervloer voor PVC dryback. Installeer PVC vloeren snel, schoon en zonder gebruik van traditionele lijm! Floorfixx Optimum is een systeemvloer met een unieke zelfklevende laag, hierdoor is traditionele lijm niet meer nodig. De handige lip-las verbinding zorgt voor een snelle en efficiëntie installatie.
De vloer is direct belastbaar, er hoeft dus geen rekening gehouden te worden met wacht- en droogtijden.

Jumpax® Classic lichten wij graag even uit als egaliserende en contactgeluid reducerende ondervloer speciaal voor directe verlijming van bijvoorbeeld PVC. Jumpax® Classic, ook wel Dual Original genoemd, is een revolutionair en gecertificeerd ondervloersysteem speciaal bestemd voor directe verlijming van o.a. PVC stroken. Het bestaat uit een onder- en bovenplaat die door middel van een interactieve lijm met elkaar verbonden worden. De polystyreen schuimlaag (voorzien van een aluminium film) zorgt ervoor dat u oneffenheden tot 3 mm kunt uitvlakken.

Welke lijm voor dryback PVC?

De Aanbevolen Lijm Gids (RAG) van F. Ball bevat lijmadviezen voor vloerbedekkingen van meer dan 200 internationale fabrikanten. Van vinyl, PVC, tapijt en tapijttegels, tot laminaat, hout en kurk.
Meer dan 6000 vloerbedekkingen zijn door F. Ball getest. Bovendien is de aanbevolen lijm daarna goedgekeurd door de desbetreffend fabrikant. Zoek de te leggen fabrikant en vloerbedekking op in de gids en kijk welke vloerlijm F. Ball èn de fabrikant adviseren. Kies met een gerust hart de juiste vloerlijm voor de klus. GEGARANDEERD de juiste keuze! Alle lijmadviezen zijn gratis.
De Aanbevolen Lijm Gids (RAG) is: Getest – Goedgekeurd – Aanbevolen – Gegarandeerd
Downloadbaar als app

  • Verkrijgbaar als boekje, email sales@headlam.nl
  • Downloaden via de website van F. Ball

Deel :

Twitter
WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Altijd up to date van ons laatste nieuws? Schrijf je dan hier in. 

Meer nieuws

gordijn print

Headlam lanceert grote nieuwe gordijncollectie!

Niet één, maar twee nieuwe collecties lanceren wij. Onze huislijn lifestyle-interior gordijncollectie wordt aangevuld met 7 nieuwe items. En onze duurzame collectie Eco Friendly Fabrics

Headlam Adventure Tour was geslaagd!

Nieuwe producten, lekker eten, zonnetje en heel veel blije gezichten. De perfecte cocktail voor een geslaagde dag.  Gisteren was het zover, de start van onze

Nieuwe trendy kleuren laminaat

Laminaat Lungo is vernieuwd! Vitality Lungo maakt plaats voor Laminaat Lungo. Maar liefst 8 nieuwe kleuren! Je kunt echt spreken van vernieuwde trendy kleuren. Laminaat