Headlam start campagne Veilig wonen & werken

Liever sta je er niet bij stil. Wat gebeurt er als er brand in huis uitbreekt? De gezellige maanden komen er aan, de kaarsjes en openhaarden gaan weer branden. Heel sfeervol, maar ook gevaarlijk! Wist je namelijk dat binnen 60 seconden een heel gordijn in vlammen op kan gaan? Een onderwerp waar Headlam al enige tijd mee bezig is, zij starten de maand november met de campagne “Veilig Wonen & Werken”. 

Om een huis brandveilig te maken spelen rookmelders een belangrijke rol. Een bewuste keuze in gordijnstof of type vloerbekleding kan hier ook aan bijdragen. Over het algemeen vatten de zogenaamde harde vloeren als PVC, laminaat en vinyl minder snel vlam dan een textiele vloerbedekking. Echter tapijt of een vloerkleed van naaldvilt of 100% wol zullen ook minder snel vlam vatten. De keuze voor toevoeging van een specifiek brandvertragende ondervloer kan nog eens extra bijdragen aan het voorkomen van de verspreiding van de brand. Al deze productsoorten behoren tot de collectie van Headlam

In november wordt de lifestyle-interior Veilig wonen & werken interieurstoffen collectie geleverd bij alle Headlam gordijndealers. Dit zal ook het moment zijn waarop deze campagne richting de consument gecommuniceerd zal worden. Door middel van posters en labels aan alle stalen zal hier in de winkels bekendheid aan gegeven worden. Hierop staat een QR code die verwijst naar de consumentgerichte website met extra uitleg. Via de social media kanalen van lifestyle-interior zal dit ook onder de aandacht gebracht gaan worden, met ondersteuning van een groep Instagram influencers.

De interieurstoffen in deze Headlam collectie zijn allen IFR stoffen. 
IFR, ofwel inherent flame retardant, houdt in dat deze stoffen minimaal voldoen aan de Europese norm; classe 1. Alle bijbehorende certificaten zijn hiervan direct opvraagbaar waardoor de stoffen ook projectgericht toegepast kunnen worden. Een IFR stof is een stof die blijvend een sterk verminderde ontvlambaarheid heeft en niet bijdraagt aan de verspreiding van de brand. Het daadwerkelijk ontvlammen van een geheel gordijn van IFR textiel duurt tot 24uur, terwijl een gewone gordijnstof in 60 seconden geheel ontvlamt en het gehele interieur verwoest.

Op gebied van vloeren wordt brandvertragend aangetoond met brandklassen. Er bestaan zeven Eurobrandklassen: A1fl, A2fl, Bfl, Cfl, Dfl, Efl en Ffl, de “fl”, achter de klasse staat voor “floor”. A1 is de hoogste klasse: de producten die hierin vallen, leveren geen enkele bijdrage aan een brand. Producten met een zeer geringe brandbare component vallen in A2 enzovoorts. Wanneer een product niet is getest of niet voldoet aan klasse E, wordt het ingedeeld in F. 
Binnen de diverse type vloeren die Headlam in collectie heeft vallen vloeren tot de B-klasse (Bfl-s1). De collectie lifestyle-interior PVC vloeren vallen onder deze codering Bfl, dat betekent; heel beperkt of heel moeilijk brandbaar. De laminaat items van de Headlam collectie vallen onder de C-Klasse (Cfl-s1). Voor tapijt staat de specifieke codering vermeld bij de technische info op het staal, dit verschilt per item. Certificaten van alle artikelen die vallen onder de Eurobrandklassen zijn op te vragen.     

Headlam start deze campagne om meer bewustwording te creëren voor veiligheid in de woonomgeving. De wintermaanden starten, het leven speelt zich voor velen meer binnenshuis af. Vanwege de Covid-19 pandemie is voor de consument de woonplek vaak ook hun werkplek geworden, des te belangrijker om deze omgeving zo veilig mogelijk in te richten!   

Kijk voor meer informatie ook op:
www.headlam.nl
www.lifestyle-interior.nl

Deel :

Twitter
WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Altijd up to date van ons laatste nieuws? Schrijf je dan hier in. 

Meer nieuws

Headlam lanceert trendkleur voor 2024!

‘Forest Glow’ voor een stijlvol interieur Terwijl Histor, Flexa en andere toonaangevende merken hun trendkleuren voor 2024 bekend maakten, waren wij druk bezig met het

Nieuw Shepherd Collection!

Wat een geweldige nieuwe collectie vloerkleden hebben we! De Shepherd Collection is werkelijk prachtig en biedt een scala aan verschillende structuren en materialen om uit