Headlam’s Eco Friendly Favourites deel 2

EFF staat bij ons voor Eco Friendly Favourites. Het jaar 2021 is het jaar waarin onderwerpen als duurzaamheid, bewust leven en ecologische footprint centraal staan. Ons motto is; “leef bewust, begin bij jezelf” Klein of groot, ieder draagt zijn steentje bij! Om deze initiatieven/ producten uit te lichten krijgen zij van ons het Eco Friendly Favourites label. In onze vorige EFF nieuwsbrief hebben we je al kennis laten maken met een aantal van onze favorieten.  

Ook in deze nieuwsbrief zetten wij weer een aantal van deze producten en initiatieven in the picture. Tevens een aantal tips om eenvoudig zelf een steentje bij te kunnen dragen.

PEFC keurmerk en Groen geproduceerd

Wij laten je graag weer kennismaken met een aantal EFF’s binnen onze collectie waar wij vrolijk van worden.

De laminaat Rose Collectie

De consument zoekt steeds meer naar producten die duurzaam zijn of duurzaam zijn geproduceerd. De items uit onze laminaat Rose Collectie van Headlam voldoen aan beide! Zij dragen het PEFC-keurmerk en zijn binnen Europa geproduceerd, geen lange afstanden dus per boot of vliegtuig om de producten in Nederland te krijgen. PEFC staat voor duurzaam bosbeheer, voor iedere gekapte boom wordt een nieuwe boom geplant. De basis van de items uit de Rose collectie bestaat uit hout uit deze duurzame bossen!

Mart Visser Designs to Decorate

Deze unieke en veelzijdige collectie staat niet alleen voor klasse, souplesse en hoogwaardige materialen. De exclusieve interieurstoffen uit deze collectie zijn Groen geproduceerd (herkenbaar aan het symbool zoals hiernaast afgebeeld) met respect voor het milieu en voldoen aan de normen van ISO 14001 en REACH. 
• ISO 14001: betekent verantwoord voor het milieu en SOCIAL COMPLIENT.
• REACH is volgens de Europese wetgeving een lijst met verboden stoffen, deze stoffen mogen in geen enkele fase van het productieproces voorkomen. 

COREtec 2nd Life Floors

Een initiatief dat zeker ons EFF label mag dragen is; “COREtec 2nd Floors”. COREtec Floors is een terugnamedienst op touw aan het zetten om gebruikte vloeren een tweede leven als vloerbedekking te geven. Binnenkort komt er een platform waar de “nearly new” COREtec -vloeren worden aangeboden. In eerste instantie worden deze Second Life-vloeren aan bijvoorbeeld jeugdclubs, woonzorgcentra en andere mooie doelen aangeboden, maar ook particulieren kunnen hier terecht.

Ophaling en reiniging met COREtec bio-producten door een sociale werkplaats, bezorgen de vloer een tweede leven met nauwelijks merkbaar kleurverschil. “In mijn kantoor ligt de vloer die ook in mijn vorige werkruimte lag. Niet voor niets geven we levenslange garantie. Mocht je na een jaar of tien een nieuwe vloer willen, dan kun je de hele planken inleveren voor een mooie korting op de volgende COREtec-vloer”, aldus Jan Dossche. 

F. Ball en recyclebare verpakkingen

Op allerlei fronten zijn onze leveranciers “groen bezig”.
F. Ball, onze leverancier voor lijmen, egaliseermiddelen en vloer voorbereidende producten, is een bedrijf met sterke ethische normen en waarden. Zorg voor het mileu hoort daar ook bij; dat de bedrijfsprocessen en producten minimale impact hebben op de directe èn de wijdere omgeving. Het krachtige milieumanagementsysteem ISO 14001 ondersteunt het bedrijf in het effectieve beheer van de activiteiten wat betreft het milieu. Het doel is om continu nieuwe manieren te vinden om de mate van duurzaamheid van het bedrijf te verbeteren, waarbij alle aspecten van de organisatie aan de orde komen.

Zo verruilde zij in 2019 de 5-liter flacons van Styccobond F41 fixeer voor tapijttegels, Stopgap 1200 vloeistof en Stopgap primers al voor een recyclebare versie. De flacons, gemaakt van 95-98 procent gerecyclede hoge dichtheid polyetheen (rHDPE), kunnen via het normale afval gescheiden worden weggegooid om daarna weer gerecycled te worden. Het materiaal kan vervolgens nog zeker tien keer worden hergebruikt. Met het overschakelen op gerecycled plastic verwijdert F. Ball meer dan 100 ton nieuw gemaakt plastic uit de normale restafvalverwerking.

Begin juli introduceerden zij de nieuwe Stopgap Micro Rapid, verpakt in hersluitbaar smart pack. Managing Director Mark Hughes over de nieuwe innovatie: “Bij het ontwikkelen van de smart packs was het cruciaal dat we klanten die extra meerwaarde bieden. De verpakking moet gebruiksvriendelijk zijn èn we verminderen het plastic afval door recyclebare materialen te gebruiken.”  

Alle beetjes helpen, 5 eenvoudige tips!

Leef bewust begin bij jezelf! Onbewust heb jij de start waarschijnlijk ook al gemaakt. Ook kleine aanpassingen dragen bij en als je al deze wijzigingen bij elkaar optelt merk je dat je verrassend veel kunt bezuinigen en dat de CO₂-voetafdruk van jouw bedrijf aanzienlijk zal afnemen.

 1.  Kies voor energiezuinige verlichting. 
  De LED verlichting is al aardig ingeburgerd, maar zijn bij jou alle TL-buizen al vervangen voor bijvoorbeeld de LEDtube?
 2. Uitschakelen in plaats van stand-by. 
  Laat aan het eind van de werkdag alle electronika niet op stand-by staan maar kies voor de slaapstand. De stand-by stand verbruikt namelijk nog steeds tot wel 50% van de gebruiksenergie.
 3. Bespaar op je printerbenodigdheden. 
  Waarom zou je een nieuwe cartridge kopen als een gerecyclede cartridge goedkoper en milieuvriendelijker is? 
 4. Gebruik milieuvriendelijke schoonmaakproducten. 
  Veel schoonmaakproducten bevatten chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu, maar je kunt ook producten gebruiken die even effectief zijn maar uit natuurlijke stoffen bestaan en verpakt in recyclebare flessen of zakken.
 5. Gooi niets weg maar recycle.
  Bij ons verdwijnt geen enkel stukje textiel in de afvalbak! Rollen die toch enkele fouten blijken te hebben gaan retour leverancier en alle kniprestjes worden verzameld en opgehaald door BSO’s, scholen en hobbyclubs.

Deel :

Twitter
WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Altijd up to date van ons laatste nieuws? Schrijf je dan hier in. 

Meer nieuws

Mart Visser in beeld!

Wij hebben Mart Visser een aantal prangende vragen voorgelegd. Vragen zoals; waar haal jij je inspiratie vandaan? Online of offline? Heb je een tip voor

Wij staan op Incoda!

Wij zijn druk met de voorbereidingen voor de Interieur Collectie dagen beurs. Op 11, 12 en 13 september kun je ons vinden op stand 110.