Headlam’s EFF. Maak kennis met onze Eco Friendly Favourites.

EFF staat bij ons voor Eco Friendly Favourites. Het jaar 2021 is het jaar waarin onderwerpen als duurzaamheid, bewust leven en ecologische footprint centraal staan. Bij ieder reclame blok komt wel een commercial voorbij waarin dit onder de aandacht gebracht wordt. Van snoep tot elektrische auto’s. Ons motto is ‘leef bewust, begin bij jezelf!’

Ook bij ons staan de onderwerpen duurzaamheid en ecologische footprint centraal, zowel in ons collectie aanbod als onze alledaagse bezigheden. Op onze socials en op onze website laten wij de komende tijd onze EFF’s (Eco Friendly Favourites) voorbij komen. Je kunt ze herkennen aan ons label EFF. 

Oekotex, ecologische footprint en recyclebaar

In iedere EFF nieuwsbrief laten wij je graag kennismaken met een aantal EFF’s binnen onze collectie waar wij vrolijk van worden.

  • De vloerkleden uit de lifestyle-interior collectie.
    Waarom krijgen deze ons label EFF? Omdat al deze vloerkleden het Oekotex labeldragen. Öko-Tex 100 is een internationaal label voor tapijten en ander textiel. Het label garandeert dat het eindproduct geen schadelijke stoffen bevat. Het label kijkt zowel naar natuurlijke als naar synthetische vezels. Het label wordt beheerd door International Öko-Tex Association, dat eveneens de controle uitvoert. Meer lezen over Oekotex en Groen geproduceerd? Klik hier
     
  • Vinyl Victory collectie. 
    Naast het feit dat de items uit de Victory serie geheel in Nederland geproduceerd worden en daarmee snel leverbaar zijn, is ook de ecologische footprint klein die daarmee achtergelaten wordt. Tevens zijn deze vinyl items ook volledig recyclebaar! Zeker een rede om deze hele lijn vinyl Victory te benoemen als één van onze EFF!

Duurzaamheid? Forbo Flooring op nummer 1!

Met stip op nummer 1 staan de Marmoleum vloeren van Forbo. Marmoleum wordt CO2-neutraal geproduceerd, zonder compensatie! Marmoleum combineert ecologische waarden met hedendaags design en levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld. Forbo Flooring is door het publiek gekozen als duurzaamste bedrijf van Nederland. De vloerproducent ontving ruim de meeste stemmen in de verkiezing, georganiseerd door de Stichting Nederland CO2 Neutraal.

Gordijnatelier Van der Lelie plant 20.489 bomen!

Het dagelijkse transport van gordijnatelier Van der Lelie tussen hun ateliers in Roemenië en Leiden zorgt naast een flexibele service helaas ook voor co²-uitstoot. Om dit te compenseren is Van der Lelie partner van Trees for All. Trees for All plant bomen, herstelt bestaande bossen en maakt mensen bewust van het belang van bomen. Dichtbij huis, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden. Bossen zijn uitermate geschikt als middel om co²-uitstoot te compenseren, bomen nemen de co² op uit de lucht en zetten deze om naar zuurstof! 

Wist je trouwens dat de gordijnhangers van Van der Lelie ook hergebruikt worden? Vraag een retour box aan, meldt het zodra de box vol zit en deze wordt weer bij je opgehaald. 

In onze volgende EFF nieuwsbrief meer over vele van onze duurzame leveranciers. 

FSC® gecertificeerd drukwerk van Headlam

Leef bewust, begin bij jezelf. Alle beetjes helpen, waaronder het bewust kiezen voor FSC gecertificeerd papier. Al ons drukwerk en papier op kantoor draagt het FSC keurmerk. Dus niet alleen het briefpapier, enveloppen en visitekaartjes, maar ook de promotie mappen en het printpapier zijn gemaakt van papier met dit keurmerk. 

Het FSC® keurmerk houdt in dat het papier niet gemaakt is uit illegale houtkap en dat er geen mensenrechten worden geschonden bij het productieproces. Eerlijk en duurzaam dus! Zo helpt Headlam een handje mee om ons milieu leefbaar te houden. 

Wij kiezen voor koffie uit een kopje!

Ook in onze keukens houden wij rekening met het milieu. Geen koffie of thee meer uit plastic bekertjes. In onze keukenkasten staan mokken, kopjes en glazen. Ook de plastic roerstaafjes zijn al enkele jaren verruild voor het “ouderwetse theelepeltje”. Leef bewust, begin bij jezelf!

Deel :

Twitter
WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Altijd up to date van ons laatste nieuws? Schrijf je dan hier in. 

Meer nieuws

Onze duurzame gordijncollectie is uitgebreid!

Wij hebben weer een aantal nieuwe duurzame gordijnen mogen toevoegen aan onze Eco Friendly Fabrics collectie. De gordijnstoffen uit onze Eco Friendly Fabrics collectie zijn gemaakt van duurzame basismaterialen.

De trap als eyecatcher!

Bij ieder interieurprogramma op televisie wordt tegenwoordig de hal bijna standaard meegenomen in het ‘restyle’ traject, hierbij hoort dan uiteraard de trap. Eén van de

brandvertragende stoffen

Denk na over veiligheid in huis!

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in alle woningen in Nederland rookmelders op te hangen. Niet alleen de rookmelders in huis bieden een