Duurzaam & Wonen

Wij leven in een tijdperk waarin onderwerpen als duurzaamheid, bewust leven en ecologische footprint centraal staan. Best ingewikkeld, want op welke manier kan je hier nou aan meedoen? Welke keuzes dragen echt bij en welke producten lijken ‘duurzaam’, maar blijken dat na onderzoek toch minder te zijn dan gedacht? Voor velen onder ons staan we bij het ‘bewuster leven’ nog met veel vraagtekens. Juist daarom van belang om de keuze voor jouw klant niet te ingewikkeld te maken. Bij het inrichten van een woning, of het nou om een vloer gaat of raamdecoratie moet de klant al veel beslissingen maken. Kleur, materiaal, wat kan wel en wat kan niet gezien de bouw en ligging van het pand. Keuzeprocessen waarin u de klant adviseert en het hen zo makkelijk mogelijk wilt te maken.

Binnen dit keuze proces komt de vraag over ‘duurzamer wonen’ steeds vaker naar voren. Mocht de vraag niet van de klant komen, maak dan kenbaar dat een bewust product bijdraagt aan nog meer woongenot! Bijvoorbeeld door te kiezen voor recyclebare ondervloeren van Estillon of Unifloor, een vloerbekleding die geschikt is voor elektrische vloerverwarming als tapijt of PVC van Gerflor, een vloerkleed dat recyclebaar is of een vinyl items zoals ons Victory Vinyl, geheel recyclebaar en geproduceerd in Nederland. Als we het over duurzaamheid hebben staat Forbo op nummer 1! Niet alleen de producten van Forbo zijn duurzaam maar ook geheel duurzaam geproduceerd. Zo zijn er op gebied van vloeren genoeg voorbeelden die prijstechnisch gelijkwaardig liggen met andere items in die categorieën. Dus waarom dan niet een product met een extra meerwaarde…. Duurzaam?

Leef bewust, begin bij jezelf.

Alle beetjes helpen, dat geldt ook bij ons op kantoor. Wij kiezen voor FSC gecertificeerd papier. Al ons drukwerk en papier op kantoor draagt het FSC keurmerk. Dus niet alleen het briefpapier, enveloppen en visitekaartjes, maar ook de promotie mappen en het printpapier zijn gemaakt van papier met dit keurmerk. Het FSC keurmerk is bij iedereen al wel bekend, maar welke keurmerken worden gebruikt op onze te verkopen producten? Voor de raamdecoratie voldoen stoffen met het keurmerk REACH, Oeko-Tex en GRS garens aan de normen. Binnen de vloerenbranche zul je bijvoorbeeld het keurmerk “Der Blauwe Engel” tegenkomen op hout, parket- en kurkvloeren. Dit is het officiële Duitse milieukeurmerk dat sinds 1978 bestaat en is daarmee het oudste milieukeurmerk ter wereld. Het label van Der Blauwe Engel op een product geeft aan dat het product op de belangrijkste milieuaspecten minder milieubelastend is dan soortgelijke producten. Het is daarnaast ook veilig voor consumenten.

Mooi en duurzaam zijn onze Eco Friendly Fabrics. Een collectie interieurstoffen met een duidelijke boodschap. Herkenbaar in de winkel door de presentatie met brochures en collage visual. Hiermee maken wij de boodschap naar de consument duidelijk. Duurzaam en sfeervol gaan zeker samen, het is allang niet meer het geitenwollensokken product van vroeger. Maak ook daar jouw klant van bewust!