Eco Friendly Fabrics

Het jaar 2021 is het jaar waarin onderwerpen als duurzaamheid, bewust leven en ecologische footprint centraal staan.

Eco Friendly Favorites

Ons groene EFF label, dat staat voor Eco Friendly Favorites, geven wij aan producten die bijdragen aan een duurzame wereld en keurmerken hebben als Oekotex-100, PEFC en Der Blaue Engel. Binnen het aanbod van Headlam worden diverse producten met een duurzame meerwaarde geboden. De gehele lijn Marmoleum® van Forbo is één van onze Eco Friendly Favorites. Ook de collectie laminaat Rose, uit onze huislijn lifestyle-interior, draagt bij aan een duurzame wereld. Alle items uit de collectie Rose dragen het PEFC-keurmerk en zijn binnen Europa geproduceerd.

Up-cycling & Re-cycling

Met trots lanceren wij de eerste serie van onze Eco Friendly Fabrics collectie. Deze bestaat uit 9 unieke interieurstoffen met een balans in overgordijnen en transparanten. Al deze items hebben de meerwaarde dat ze zijn vervaardigd uit recycled en upcycled basismaterialen. De Interieurstoffen vervaardigd uit gerecycled polyester zijn te herkennen aan de Re-Life kaart aan de stalen. De stoffen gemaakt van upcycled basismateriaal hebben de kaart VivaLife. Deze items zijn zorgvuldig samengesteld, duurzame basismaterialen, uitgebalanceerde kleurenpaletten en toegankelijke prijsstelling voor de consument zorgen voor een exclusieve collectie.

VivaLife & Re-Life

Wat is het verschil tussen gerecycled en upcycled materiaal? Upcycling: Afvalstoffen uit de industrie, die anders op de afvalberg terecht zouden komen, dienen als grondstof. In het geval van de VivaLife items worden afvalkorrels uit de lokale petrochemische industrie omgesmolten tot Harmolan garens, waarbij kleurstofkorrels mee gesmolten worden om tot de juiste kleur te komen. Bij dit proces komt geen water te pas, een extra pluspunt van upcycling. Door deze wijze van kleuren hebben alle VivaLife items een kleurechtheid van 8, een extreem hoge waarde voor interieurstoffen.

Recycling:
Dit proces is over het algemeen bij iedereen bekend. Het materiaal van een bestaand consumenten product, denk hierbij aan PET-flessen, visnetten, oude kleding etc., wordt opnieuw verwerkt tot een basismateriaal waarvan een nieuw product wordt gemaakt. De Re-Life items in deze lancering bestaan voor minimaal 70% uit gerecycled polyester dat verwerkt is tot GRS garens.

Met deze lancering is de start gemaakt van onze duurzame collectie interieurstoffen, Eco Friendly Fabrics. Een serie die in de winkel compleet gepresenteerd zal worden met brochures, baliebord en pakkende sfeerbeelden. Een digitaal presentatie pakket voor website en social media maakt het verhaal compleet. Hiermee zal ook voor de consument duidelijk worden dat de interieurstoffen uit deze collectie niet alleen sfeervol en functioneel zijn maar ook een unieke duurzame meerwaarde hebben.

Nature cares for us lets treat nature with love