Groen geproduceerd

Wij streven er naar dat onze collectie interieurstoffen milieu ontlastend geproduceerd is en voldoen aan de normen van ISO 14001 en REACH.

ISO 14001: betekend verantwoord voor het milieu en SOCIAL COMPLIENT REACH europese wetgeving. Een lijst met verboden stoffen, deze stoffen mogen in geen enkel proces voorkomen.

Tevens zijn onze interieurstoffen Öko-Tex® 100 gecertificeerd. Oeko-Tex 100 is een internationaal label voor tapijten en ander textiel, opgericht in 1992. Het label garandeert dat het eindproduct geen schadelijke stoffen bevat. Oeko-Tex kijkt zowel naar natuurlijke als naar synthetische vezels. Het wordt beheerd door International Oeko-Tex Association, dat eveneens de controle uitvoert. Die associatie ontstond als een vereniging van 16 onderzoeksinstituten voor textiel, waaronder Centexbel, het Technisch en Wetenschappelijk Centrum voor de Belgische Textielnijverheid.

Oeko-Tex® 100 gecertificeerd stoffen voldoen aan de huidige milieunormen gedurende hun gehele productiecyclus. Voorbeelden van fases in de productiecyclus waarbij rekening gehouden wordt met het milieu zijn:

  • hergebruik van water tijdens het verfproces
  • het koelen van de weefmachines door middel van lucht in plaats van water

Sinds de lancering van onze collectie Mart Visser designs to decorate is a.h.v. het symbool die hiernaast te zien is dat het artikel groen geproduceerd is. Dit symbool staat afgebeeld op de artikelkaart aan het staal.