Veilig wonen & werken

Liever sta je er niet bij stil. Wat gebeurt er als er in huis brand uitbreekt? Binnen onze lifestyle-interior collectie hebben wij een serie interieurstoffen met een extra meerwaarde, al deze stoffen zijn namelijk brandvertragend. Onze lifestyle-interior Veilig wonen & werken collectie. Een brede serie bestaande uit 13 items waaronder ook velvet, transparanten en ook black-outs. Het creëeren van een gevoel van veiligheid is echt een meerwaarde dat je jouw klant hiermee kunt bieden.    

Met name als de gezellige maanden er weer aan komen en de kaarsjes en openhaarden weer gaan branden. Heel sfeervol, maar ook gevaarlijk! Wist je namelijk dat binnen 60 seconden een heel gordijn in vlammen op kan gaan? Bekijk hieronder de video en zie het verschil tussen een brandvertragende stof (links) en een niet brandvertragende stof. 

Om je huis brand veiliger te maken spelen rookmelders een belangrijke rol. Maar ook een bewuste keuze in gordijnstof of type vloerbekleding kan hieraan bijdragen. Over het algemeen vatten de zogenaamde harde vloeren als PVC, laminaat en vinyl minder snel vlam dan een tapijt. Maar ook in tapijt heb je keuzes die minder snel branden, zoals naaldvilt of tapijt op basis van 100% schapenwol. De keuze voor toevoeging van een specifiek brandvertragende ondervloer kan nog eens extra bijdragen aan het voorkomen van de verspreiding van de brand.

De gordijnstoffen die minder vatbaar zijn voor brand noemen we brandvertragende stoffen. 

Waar staat FR voor?

FR staat voor FIRE RETARDANT, ofwel brandvertragend. Een FR stof is een stof die een sterk verminderde ontvlambaarheid heeft en niet bijdraagt aan de verspreiding van de brand. In vergelijk met gewone gordijnstoffen zijn deze stoffen in dat opzicht veel veiliger, zoals je ook in bovenstaande video duidelijk kunt zien.

Met onze collectie FR interieurstoffen “lifestyle-interior Veilig wonen & werken” laten wij zien dat ook brandvertragende stoffen soepelvallend, trendy en betaalbaar kunnen zijn. En een collectie is waarmee het creëren van een gevoel van veiligheid een belangrijke meerwaarde is die je jouw klant hiermee kunt bieden. Onze FR stoffen zijn te herkennen aan het label Veilig wonen & werken. Voor de consument een duidelijk statement! 

Naast de meerwaarde Veiligheid hebben onze FR stoffen nog een aantal andere pluspunten:  

  • Hoge kleurechtheid.
  • Makkelijk reinigbaar, waarvan een 7-tal zelfs op 60gr.
  • Groen geproduceerd.
  • Lange levernsduur.
  • Scherpe adviesprijzen
  • Voldoen aan europese norm Classe 1, dus ook geschikt voor projecten. 

Tijdens het samenstellen van deze brandvertragende collectie waren onze eisen; iFR, soepelvallend, uniek en betaalbaar. iFR houdt in dat deze stoffen voldoen aan de Europese norm; classe 1 en hiervan alle certificaten direct opvraagbaar zijn.