Bostik

De producten van Bostik doen veel meer dan enkel het verlijmen van onderdelen. Ze ontwikkelen al meer dan een eeuw slimme oplossingen waarmee het dagelijks leven vereenvoudigt.

Bostik lijmen zijn bijna overal terug te vinden: aan het begin van het leven en het einde ervan, van thuis tot kantoor, van levensmiddelen tot transport. Onze lijmsystemen worden gebruikt voor ontelbare toepassingen. Deze producten zijn misschien nauwelijks te zien, maar hebben wel een grote impact: ze dragen bij aan een wereld die veiliger, flexibeler, efficiënter en verstandiger is.

Een Internationale Marktleider in Lijmtechnologieën

Bostik is één van de grootste lijm- en kitproducenten. Het bedrijf telt wereldwijd 5.000 werknemers die zijn verspreid over 50 landen, verdeeld over vijf continenten. Bostik klanten zijn werkzaam in uiteenlopende markten, maar vind je met name in de industriële productie, de bouwmarkt en de consumentensector.

Bostik-lijmen worden gebruikt binnen de fabricage en assemblage van producten binnen diverse sectoren. Denk daarbij aan de gehele bouwkolom en de auto-, spoorweg- en luchtvaartindustrie, maar ook aan markten die zich bezig houden met het fabriceren van verpakkingsmateriaal, tapes, labels, elastische lamineringen en schoeisel.

De industriële activiteiten breiden ze continu uit, waarbij ze samenwerken met grote producerende spelers: van toonaangevende automerken tot de ‘big food companies’.

Daarnaast worden slimme lijmsystemen wereldwijd gebruikt voor zowel de bouw van nieuwe panden als renovatieprojecten. Ze bieden oplossingen voor het leggen van vloeren, betegelen, vochtwering, afdichtingen, decoratie en inrichting, montage en isolatie.

Het Vloer assortiment is bij Bostik onderverdeeld in verschillende categorieën, aan onze collectie hebben wij onderstaande producttypes toegevoegd:

 • Primers
 • Egalines
 • Lijmen

Wij lichten hieronder van ieder producttype één item uit.

Ons laatste nieuws

Pagina's

GRIP A500 MULTI. Universele oplosmiddelvrije primer

GRIP A500 MULTI is een gebruiksklare, oplosmiddelvrije dispersieprimer. De primer heeft een licht blauwe kleur maar droogt nagenoeg kleurloos op. GRIP A500 MULTI is geschikt voor binnen- en buitengebruik.

Te gebruiken als voorstrijk op poreuze en niet-poreuze ondergronden, zoals cementdekvloeren, betondekvloeren, polybeton zonder curing, anhydrietvloer (droging min. 24 u), oude tegelvloer en oude watervaste lijmresten. Als hecht verbeteraar voor egaliseermiddelen. 

Algemene verwerking: Met behulp van een rol of een borstel, een gelijkmatige laag GRIP A500 MULTI aanbrengen en plassen vermijden. Ongeveer 1 uur laten drogen tot de laag doorschijnend wordt. Bij gebruik op cementgebonden dekvloeren kan de egalisatie laag ook ‘nat in nat’ op de verse primerlaag worden aangebracht.

SL C510 PRO Egaline

SL C510 PRO is een hoogwaardig cement gebonden egaliseermiddel met een glad en hard oppervlak na droging. SL C510 PRO is geschikt voor:

 • Het egaliseren van cementdekvloeren, sneldrogende dekvloeren, tegelvloeren en beton.
 • Laagdiktes van 1 tot 20 mm.
 • Zeer spanningsarm en dus geschikt voor alle renovaties.
 • SL C510 PRO kan afgewerkt worden met de volgende vloerbekledingen: pvc, tapijt, linoleum, parket (laagdikte > 3 mm), rubber en tegels. 

STIX A800 PREMIUM Vloerlijm

Bostik STIX A800 PREMIUM is een zeer breed toepasbare acrylaat dispersie vloerlijm met een lange open tijd en een zeer hoge afschuifsterkte. De vloerlijm is geschikt voor het leggen van LVT, rubber, PVC en andere soepele vloerbekleding. De lijm beschikt over een hoge aanvangshechting en is geschikt voor wand- en vloertoepassing.

 • Voor alle types soepele vloerbekleding
 • Makkelijk verwerkbaar en zeer lange open tijd
 • Hoge afschuifsterkte en aanvangshechting
 • Geschikt op alle types vloerverwarming
 • Oplosmiddel- én ftalaatvrij

STIX A800 PREMIUM is EC1plus gecertificeerd en geschikt voor toepassing binnen BREAM en LEED projecten. De lijm vormt een harde lijmril, nodig om zelfs nerveuze vloerbekledingen (rubber en LVT) strak op hun plaats te houden bij wisselende temperaturen. Ook zorgt dit er voor dat er bij langdurige plaatselijke belasting (ziekenhuistransport ed.), geen sporen worden gevormd.