Onderhoudsadvies

Een goed onderhoudsadvies is noodzakelijk om langer én beter te genieten van je mooie interieur. Je kan namelijk je interieur wel mooi inrichten, maar als je vloer vervolgens vol vlekken zit; daar wordt niemand vrolijk van. Een goed begin is het halve werk, het juiste product doet de rest.

We hebben voor verschillende materialen een onderhoudsadvies op maat geschreven, zodat je vanaf dag één kan genieten van een vloer dat net zo strak uitziet als in de woonbladen. En mocht je bijvoorbeeld krassen in de vloer: geen paniek, komt ook ter sprake. We leggen uit wat je moet doen in simpel geschreven teksten.

Onderhoudsadvies tapijt

Tapijt laat zich in de regel uitstekend reinigen. De juiste reinigingsproducten zijn belangrijk voor het succes van de reiniging – ook op de lange termijn – en ook de methode waarop reinigingsmiddelen worden gebruikt. Wij adviseren James! James test haar producten in samenwerking met vele tapijtfabrikanten in eigen laboratorium. 

Het onderhoud van tapijt kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Belangrijk is daarbij om methoden te kiezen, die aansluiten op het materiaal en de constructie. Test alles dat je ooit toepast (zelfs water) altijd eerst op een onopvallende plaats op kleur- en materiaalbestendigheid.

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

Preventieve maatregelen zorgen voor minder klachten

Een goede schoonloopmat bij de voor- en achterdeur voorkomt het inlopen van overtollig zand. Tevens is het belangrijk om je tapijt vanaf de dag van aankoop minimaal één keer per week te stofzuigen. Dit is overigens ook belangrijk voor een gezond binnenklimaat; tapijt filtert de lucht en kleine stofdeeltjes worden vastgehouden. Regelmatig stofzuigen zorgt ervoor dat het tapijt de lucht blijft filteren. Gebruik hiervoor bij voorkeur een elektrisch aangedreven borstelende stofzuiger (indien deze toepasbaar is op je kwaliteit). Een borstelstofzuiger verwijdert effectiever stof en vuil dan een stofzuiger voorzien van een gewone zuigmond (combinatiezuigmond). Gebruik overigens geen stofzuigrobot; deze zijn niet krachtig genoeg en kunnen daardoor je tapijt onherstelbaar beschadigen. Controleer minstens maandelijks of het stoffilter schoongemaakt of dat de stofzuigerzak vervangen dient te worden.

Indien de vloer in je huis deels bestaat uit tapijt en deels uit een harde vloer, let op! Wanneer je de harde vloer gereinigd hebt met zeep (zoals Allesreiniger), wis deze dan goed na met schoon water. Opgedroogde zeepresten worden met de voetzolen meegenomen naar het tapijt. Hier zorgen deze plakkerige resten voor snelle vervuiling. Dit resulteert in zwarte strepen en vlekken op je tapijt. Je kunt deze vervuiling verwijderen middels James Interieurreiniger. Omdat voorkomen beter is dan genezen, kun je er ook voor kiezen om te dweilen met James Vloerreiniger Schoon & Snel Droog; dit product bevat géén zeep én je hoeft dan maar één keer te dweilen (en dus niet na te wissen). Dit scheelt je een hoop werk en problemen!

Nog een aantal tips:

  • Kleuren kunnen verbleken onder invloed van (zon)licht. Wordt het tapijt blootgesteld aan direct zonlicht, zorg dan dat gordijnen of zonwering het tapijt beschermen
  • Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in huis tussen de 50% en 60% ligt, dit zijn de optimale condities voor een (wollen) tapijt én je eigen gezondheid

Onderhoudsadvies PVC

Ook PVC heeft onderhoud nodig. Per merk is dit verschillend. Bekijk hieronder de onderhoudsadviezen per PVC merk. 

COREtec Onderhoudskit

Onze kit bevat een dagelijkse reiniger, dieptereiniger en de vlekkenverwijderaar. Volg ons advies en geniet nog jaren van uw nieuwe vloer.

Voor een vlekkeloze en streeploze vloer
Voor periodiek gebruik

COREtec Deep Cleaner verwijdert hardnekkige vervuiling en oude waslagen. Geschikt voor alle COREtec vloeren. Voor eerste gebruik en vervolgens elke 6 maanden (of vaker naar behoefte). Gebruik COREtec Deep Cleaner om uw vloer dagelijks te dweilen. Heeft u last van vlekken of strepen op uw vloer na het dweilen? Gebruik COREtec® Deep Cleaner en verwijder restanten van oude reinigingsmiddelen. 

Behoud originele uitstraling van uw vloer
Voor dagelijks gebruik 

COREtec Daily Cleaner is een fris geurende, sneldrogende en hoog geconcentreerde reiniger die geschikt is voor de dagelijkse reiniging van alle COREtec vloeren. Verwijdert moeiteloos vervuiling tijdens het wissen en zorgt voor een frisse uitstraling van uw vloer. Laat geen laagje achter, waardoor de originele uitstraling behouden blijft. Gebruik COREtec Deep Cleaner voor een periodieke, grondige reiniging.

Verwijdert vlekken

COREtec Stain Remover is een speciaal gecombineerde lijm, vlek en vuil oplosser voor verwijdering van o.a. inkt, schoenstrepen, viltstift, balpen, cosmetica, vet, dispersieverf, lakken en watervaste lijmresten van alle COREtec vloeren.

Vele vloeren zijn in ons laboratorium getest voor onderhoud, reiniging en vlekverwijdering middels James producten. Onderstaand een uiteenzetting van het ideale onderhoud.

Na oplevering grondig reinigen

Het is belangrijk de vloer direct na oplevering grondig te reinigen. Zaken als algemene vervuiling op een bouw, zweet en huidvetten van de leggers dienen grondig te worden verwijderd. Dit voorkomt problemen met onderhoud en reiniging op een later tijdstip. Voer dit uit middels James Basisreiniger, spoel grondig na met schoon water en laat de vloer drogen.

Dagelijkse reiniging

De dagelijkse reiniging omhelst het gebruik James Vloerreiniger Schoon & Snel droog. Dit is het ideale product en kan geen streep- of vlekvorming veroorzaken daar het géén residu op de vloer achterlaat. De vloer droogt zeer snel op en ruikt aangenaam fris.

Vlekverwijdering

Mochten er vlekken ontstaan welke niet middels de dagelijkse reiniging verwijderd kunnen worden, dan is James Remover het juiste product om deze veilig te verwijderen. Denk onder andere aan schoenstrepen, kauwgom, teer, lijmresten, cosmetica en verf. James Remover is speciaal voor harde vloeren geformuleerd en tast de toplaag niet aan.

Extra tips

Goede schoonloopmatten bij de ingangen voorkomen het inlopen van overtollig zand. Regelmatig stofwissen of stofzuigen is belangrijk om de vloer zand- en stofvrij te houden. De producten werken desgewenst ook perfect bij gebruik van een schrobzuigmachine.

Onderhoud van je PVC vloer is erg belangrijk. Het belangrijkste begint bij onderhoud is de entree. Een goede schoonloop-zone houdt een groot deel van het binnengelopen vuil vast. Dit draagt zeker bij tot een langere levensduur van uw PVC vloer. Regelmatig onderhoud houdt de vloer mooi. Eerste reiniging 48 uur na installatie. De vloer is gebruiksklaar nadat deze droog is.

Reinigen:

  • Voor een mooi resultaat op de lange termijn én een echt vuil en vet/streepvrije vloer is het belangrijk om de eerste reiniging met een stripper (zoals James Basisreiniger) uit te voeren. Zelfs in strijklicht heb je dan een vloer als uit het boekje, zonder vlekken of strepen.
  • Losliggend vuil verwijderen met vloerwisser of stofzuiger.
  • Vloer reinigen met vloerwisser van katoen of microvezel doeken in combinatie met een PH-neutraal  reinigingsmiddel welke geen zeepfilmlaag achterlaat. Of met een middel dat geschikt is voor PVC vloeren.
  • Water regelmatig verschonen zodat er geen strepen en vuilresten achterblijven.
  • Geen gebruik maken van olieachtige substanties of oplossingen hiervan.
  • Plassen met water zo snel mogelijk opdweilen.
  • Plaats onder de poten van stoelen en andere meubels viltdoppen voor het behoud van de vloer.

Tip: Als je kleine kinderen hebt, een tuin, zandbak, katten, hond…. kunnen er wel eens krassen ontstaan. Het is in bepaalde situaties zinvol een extra beschermlaag aan te brengen. Laat je hiervoor adviseren door één van onze dealers. 

Wij raden de onderhoudsmiddelen van James aan. Heb je daarbij hulp nodig? Gebruik dan het keuzehulp programma van James.

Vlekken op laminaat

James heeft voor praktisch elke vlek op laminaat een oplossing. Middels de database van James vind je snel de oplossing voor jouw vlek op laminaat.

Gelukkig is de kans heel groot dat het je lukt met onze producten, één van de redenen waarom zeer waarschijnlijk ook het merk van jouw laminaat onze producten adviseert. Bovendien zijn onze producten heel gemakkelijk in gebruik, dus ga snel aan de slag!