Start het jaar met de trends voor 2021

Een nieuw jaar, nieuwe trends! In december hebben wij een trendlezing gevolgd. Deze trendlezing werd georganiseerd in het ETC te Culemborg door BNS crisp. De trendlezing ‘Nothing New, Everything New’ werd gegeven door trendwatcher Anne Marie Commandeur. Zij is in de afgelopen 13 jaar, samen met een internationaal gezelschap van trendwatchers, betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Heimtextil trendboeken. 

Welke gordijntrend mogen we niet missen? En welke vloeren zijn een must in 2021? Je leest hieronder alle inspiratie die wij hebben opgedaan samengevat in 4 stijlthema’s. 

Re-Purpose

Misschien heb jij op zolder nog materialen liggen die perfect aansluiten in dit stijlthema. De trend Re-Purpose staat namelijk voor oud wordt nieuw! Stukken textiel die misschien nog op zolder liggen of erfstukken worden weer hip. Het vintage gevoel krijgt nog meer invloed in de woonbranche.

Volgens deze trend zullen oude kledingstukken niet meer weggegooid worden, maar uit elkaar gehaald om er nieuwe items van te maken. Er zullen materialen op de markt komen die gemaakt zijn om lang mee te gaan en in een ander jasje een nieuw leven te krijgen. Hier speelt duurzaamheid een belangrijke rol. 

In de vloerenbranche zie je ook steeds meer vloeren die gericht zijn op duurzaamheid. Een vloer die je je hele leven kan laten liggen, daar wordt in 2021 nog beter over nagedacht!

Re-Wild

Natuur is de inspiratie! Natuur is niet fris wit en glimmend, maar je ziet oneffenheden. Het is niet gepolijst, maar heeft een ruw randje. Materialen zoals hennep, sisal, linnen en hout in de puurste vorm kun je in 2021 niet meer omheen. 

In de woontrends ga je die oneffenheid terug zien, het zijn wilde materialen die een levendige uitstraling hebben en in de pure vorm gebruikt worden.

Re-Inforce

Functionaliteit en kwaliteit zijn belangrijk in de trend Re-Inforce. Producten met een lange levensduur en een gerichte functie.

Dit thema is geïnspireerd door Japanse invloeden. Er hoeven niet meer overal ‘tierelanteintjes’ aan, maar we willen een krachtig en rustig huis. De rust creëren we met neutrale tinten, zoals offwhite, beige of zwart. En de kracht zit hem in het materiaal. Denk aan een betonnen tafel of betonlook vloer.

Re-vive

2020 heeft ons veel creativiteit gebracht, dit komt in 2021 zeker terug! We willen opgevrolijkt worden door kleur. Het mag uitbundig en expressief. Dit hoeft niet allemaal van nieuwe materialen, maar ook hier komt de duurzaamheid weer in terug. De reparatie in stof mag je zien, denk bijvoorbeeld aan badges. Schilderijen en tekeningen worden over gezet naar gordijnstoffen, maar ook naar vloeren. Een 

Deel :

Twitter
WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Altijd up to date van ons laatste nieuws? Schrijf je dan hier in. 

Meer nieuws

Mart Visser in beeld!

Wij hebben Mart Visser een aantal prangende vragen voorgelegd. Vragen zoals; waar haal jij je inspiratie vandaan? Online of offline? Heb je een tip voor

Wij staan op Incoda!

Wij zijn druk met de voorbereidingen voor de Interieur Collectie dagen beurs. Op 11, 12 en 13 september kun je ons vinden op stand 110.