Startschot samenwerking met leverancier Bostik 

Bostik en Headlam hebben officieel een startschot gegeven aan de samenwerking met het ondertekenen van de overeenkomst. Tijdens ons bezoek aan Bostik in Oosterhout heeft ons salesteam een eerste productintroductie gekregen waarbij in detail het gebruik en toepassing van de producten door specialisten Ernst Bannink en Fedde Trinks werden bij gebracht.

Introductie Bostik

Bostik is een wereldwijd toonaangevende lijmspecialist in de bouw, industrie en consumentenmarkt, gesplitst in 2 belangrijke deelmarkten:  Wand & Vloer en Montage & Afdichting. Als specialisten en wereldleiders in het ontwerpen en vervaardigen van kleefstoffen trachten zij de markt voortdurend te ontwikkelen door producten van de volgende generatie te bedenken. Hun oplossingen leveren uitzonderlijke prestaties en voldoen tegelijkertijd aan de meest veeleisende bouwvoorschriften en milieunormen.  

Het Vloer assortiment is bij Bostik onderverdeeld in verschillende categorieën, aan onze collectie hebben wij onderstaande producttypes toegevoegd:
• Primers
• Egalines
• Lijmen

Wij lichten hieronder van ieder producttype één item uit.

GRIP A500 MULTI. Universele oplosmiddelvrije primer

GRIP A500 MULTI is een gebruiksklare, oplosmiddelvrije dispersieprimer. De primer heeft een licht blauwe kleur maar droogt nagenoeg kleurloos op. GRIP A500 MULTI is geschikt voor binnen- en buitengebruik.

Te gebruiken als voorstrijk op poreuze en niet-poreuze ondergronden, zoals cementdekvloeren, betondekvloeren, polybeton zonder curing, anhydrietvloer (droging min. 24 u), oude tegelvloer en oude watervaste lijmresten. Als hecht verbeteraar voor egaliseermiddelen. 

Algemene verwerking: Met behulp van een rol of een borstel, een gelijkmatige laag GRIP A500 MULTI aanbrengen en plassen vermijden. Ongeveer 1 uur laten drogen tot de laag doorschijnend wordt. Bij gebruik op cementgebonden dekvloeren kan de egalisatie laag ook ‘nat in nat’ op de verse primerlaag worden aangebracht.

SL C510 PRO Egaline

SL C510 PRO is een hoogwaardig cement gebonden egaliseermiddel met een glad en hard oppervlak na droging. 
SL C510 PRO is geschikt voor:
• Het egaliseren van cementdekvloeren, sneldrogende dekvloeren, tegelvloeren en beton.
• Laagdiktes van 1 tot 20 mm.
• Zeer spanningsarm en dus geschikt voor alle renovaties.
• SL C510 PRO kan afgewerkt worden met de volgende vloerbekledingen: pvc, tapijt, linoleum, parket (laagdikte > 3 mm), rubber en tegels. 

STIX A800 PREMIUM Vloerlijm

Bostik STIX A800 PREMIUM is een zeer breed toepasbare acrylaat dispersie vloerlijm met een lange open tijd en een zeer hoge afschuifsterkte. De vloerlijm is geschikt voor het leggen van LVT, rubber, PVC en andere soepele vloerbekleding. De lijm beschikt over een hoge aanvangshechting en is geschikt voor wand- en vloertoepassing.

• Voor alle types soepele vloerbekleding
• Makkelijk verwerkbaar en zeer lange open tijd
• Hoge afschuifsterkte en aanvangshechting
• Geschikt op alle types vloerverwarming
• Oplosmiddel- én ftalaatvrij

STIX A800 PREMIUM is EC1plus gecertificeerd en geschikt voor toepassing binnen BREAM en LEED projecten. De lijm vormt een harde lijmril, nodig om zelfs nerveuze vloerbekledingen (rubber en LVT) strak op hun plaats te houden bij wisselende temperaturen. Ook zorgt dit er voor dat er bij langdurige plaatselijke belasting (ziekenhuistransport ed.), geen sporen worden gevormd.

Bostik SmartVan Roadshow

Het programma van de producten van Bostik is veel uitgebreider dan de drie artikelen die wij hier uitgelicht hebben. Tijdens de Bostik ‘SmartVan Roadshow’ laten wij je graag kennismaken met alle items en hun specifieke kenmerken en verwerkingsmethodes. 

Ervaar zelf de makkelijke verwerking en bewerking van de primers, egalines en lijmen tijdens deze roadshow.
Bekijk hieronder wanneer de Bostik SmartVan Roadshow bij jou in de regio komt en maak met je vertegenwoordiger een afspraak voor een bezoek.

APRIL:
4 + 5  – Zuid Limburg
11 + 12  – Brabant
19 + 20 – Rotterdam/ Den Haag
25 + 26 – Midden- Nederland

MEI:
2 + 3 Noord- Holland
9 + 10 Groningen/ Friesland
30 + 31 Oost- Nederland

Op 16 + 17 mei zal de Bostik SmartVan op ons hoofdkantoor in Zutphen aanwezig zijn tijdens de Headlam showdagen. In onze volgende nieuwsbrief meer informatie over de Headlam showdagen.

Deel :

Twitter
WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Altijd up to date van ons laatste nieuws? Schrijf je dan hier in. 

Meer nieuws

Mart Visser in beeld!

Wij hebben Mart Visser een aantal prangende vragen voorgelegd. Vragen zoals; waar haal jij je inspiratie vandaan? Online of offline? Heb je een tip voor

Wij staan op Incoda!

Wij zijn druk met de voorbereidingen voor de Interieur Collectie dagen beurs. Op 11, 12 en 13 september kun je ons vinden op stand 110.